36e NVFB voorjaarscongres “Dit is de druppel“ vrijdag 31 maart 2017De druppel


De downloads van de presentaties vindt u aan de rechterkant van de pagina.

N.B. niet alle presentaties zijn vrijgegeven door de sprekers. Alléén de presentaties aan de rechterkant van de pagina heeft de NVFB tot haar beschikking gekregen.

Zoals de titel al aangeeft gaat dit congres voornamelijk over plasklachten. Daar weten we natuurlijk al veel over, maar toch zijn er nog verrassende onderwerpen waar meer over te ontdekken is. Denk bijvoorbeeld aan toiletgedrag en beleving van plasklachten binnen een andere cultuur. Urineverlies tijdens het gebed, wat te doen? En welke impact heeft dit op de man en/of de vrouw? 

Paruresis zal in dit congres ook aan bod komen. Over dit thema wordt minder gesproken dan over urineverlies, echter komt het vaak voor en heeft het grote invloed op de kwaliteit van leven. Hoe komt iemand hieraan, maar vooral hoe kom je ervan af? 

Er komt een man bij de uroloog. Een van de behandelmogelijkheden waarover de uroloog beschikt is opereren. Een TURP operatie is hiervan een voorbeeld die we als bekkenfysiotherapeut goed kennen, maar welke operatieve behandelmogelijkheden past de uroloog nog meer toe? Verder worden scrotale/perineale pijnklachten belicht, voornamelijk vanuit de visie, oftewel differentiaal diagnostiek van de uroloog. Een zijstap maken we richting de chirurgie van transgenders. Het accent ligt bij deze presentatie op de anatomische veranderingen. 

Met bovenstaande onderwerpen zal de dag ingedeeld zijn, maar er is natuurlijk meer! Bij inschrijving kan u aangeven aan welke workshops u wilt deelnemen. 

Het goede doel van is dit jaar is “ Moeder en kind kliniek in Thyolo, Malawi”. In de pauzes, tijdens de lunch en bij de afsluitende borrel is er tijd voor het bezoeken van de exposanten en natuurlijk voor het ontmoeten en bijpraten met collega’s. 

 Als congrescommissie denken wij een interessant programma te hebben samengesteld met boeiende sprekers (zie download). Mede namens het NVFB bestuur wensen wij iedereen een interessant congres en een fijne dag met alle collega’s. 

 

Datum: vrijdag 31 maart 2017 

Locatie: NBC Congrescentrum Nieuwegein 

Prijs voor leden/buitengewoon leden € 125,- 

Prijs voor niet leden € 250,- 

Inschrijven

We hopen jullie dan ook allen te ontmoeten op vrijdag 31 maart a.s. in Nieuwegein. 

De Congrescommissie van de NVFB